Programma carnaval 2018

PROGRAMMA CARNAVAL 2018

Zondag 28 januari

-Voor de zevende keer brengt Maerkrattenland een worst naar Clara voor prachtig weer tijdens carnaval. Vertrek 13:00 bij Café Moskes in Meersel-Dreef.

Donderdag 8 februari

-Bouwersbal bij ’t Knooppunt met Schoefel FM. Op deze avond kan vanaf 20:30 uur het startnummer voor de optocht worden opgehaald.

Vrijdag 9 februari

-Carnavalsdisco in de zaal van ’t Knooppunt voor jeugdigen vanaf groep 7 van 20:00 tot 22:00 uur. (Legitimatie wordt gevraagd)

-Ratten en Rattinnenbal in het café vanaf 20:30 uur met DJ Peter en live optreden van Roger van Meer om 23:00 uur.

Zaterdag 10 februari 

-Snotneuzenbal in de Leeuwerik vanaf 13:30 uur, voor alle Maerkratten, groot en klein. Entree is € 1,40. Er staat ook een frietkraam.

-Dansavond in de Leeuwerik vanaf 19:30 uur. Entree is € 3,50 (incl. hapjes).

-Zatte zaterdag in het café van ’t Knooppunt met DJ Peter en DJ Huib vanaf 20:30 uur.

Zondag 11 februari

-Optocht. Opstellen om 12:30 uur. Kinderen, individuelen, duo’s en groepen opstellen ter hoogte van café De Dreef. Wagens op de Dreef.

-Leeuwerik open vanaf 16:00 uur. Stamppotbuffet voor € 15 p.p.: opgeven vóór 6 feb. met email naar info@deleeuwerikgalder.nl

-Prijsuitreiking bij ’t Knooppunt voor de kinderoptocht om 18:00 uur en voor de grote optocht om 19:30 uur met DJ Huib. Er staat een frietkraam.

Maandag 12 februari

-Bijkom Dag in ’t Knooppunt vanaf 14:00 uur.

-Voor de KBO-leden in de Leeuwerik vanaf 12:00 uur lunch (erwtensoep en pannenkoeken), aansluitend gezellig samenzijn met live muziek tot 16:30 uur. Vooraf aan te melden.

Dinsdag 13 februari

-Lampionnenoptocht voor de jeugd vanaf het schoolplein om 19:00 uur. Aansluitend de ratverbanding op de sportvelden van Jack van Riel.

-Uithossen in de zaal bij ’t Knooppunt vanaf 20:30 met DJ.Carnaval 2018


ACHTSTE DORPSQUIZ MAERKRATTENLAND: ZEER GESLAAGDE AVOND


Vrijdag 19 januari 2018 was het weer zo ver: het was tijd voor alweer de achtste Dorpsquiz van Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef, oftwel de Maerkratten. 33 teams hadden de voorselectie overleefd door een prachtige en lekkere taart te bakken. Deze waren bij de inschrijving voor de quiz professioneel beoordeeld door de  vakjury. 2 teams hadden zich automatisch geplaatst: de winnaars van de laatste 2 jaar, We kenne d’r wa van, en Strijbeeks trots met een wildcard. Heel Maerkrattenland bakt was de rode draad door de hele quiz. Iedere ronde startte met een filmpje van het bakproces en alles wat daar bij komt kijken. Daarnaast moest bij elk van de 33 taarten het bakteam gevonden worden in de eerste tafelopdracht.

Om klokslag 20.00 uur werd de spanning doorbroken en startte de quiz met de eerste ronde: Wie, wat, waar. Het was al meteen duidelijk dat de achtste editie weer anders dan anders zou worden. Wie, wat, waar werd altijd als laatste ronde gespeeld met lokale kiekjes van de huisfotograaf. Maar nu geen hekjes, brievenbussen, voordeuren of close-ups van stoeltjes in de Gesta tribune. De bekendste gebouwen van de wereld kwamen voorbij. Dit was duidelijk een ronde voor teams met veel algemene kennis die daarbij ook nog wisten wat voor stropdas Donald Trump graag draagt.

De eerste ronde was een prooi voor: O motta nou zo, op de voet gevolgd door We bakken er niks van 1 en Duo likmevestje & stalkers.

In de tweede ronde werden vier afbeeldingen getoond waarvan er één het beste paste bij het liedje dat werd afgespeeld. Zo paste Pipi Langkous met haar aapje meneer Nilsson het beste bij Sexy als ik dans van Nielson. Op deze manier werden ook Amy MacDonald en Mariah Carey gelinkt aan McDonalds en kerrysoep.

Samen met de 33 taarten veranderde dit de tussenstand. We kenne d’r wa van stond, zonder taart te hebben gebakken, op kop. Ze werden op de voet gevolgd door Bloed, zweet & taart en Duo likmevestje en stalkers.

Na de pauze bleek de derde ronde een noviteit van de vragenmakers. Er werd een vraag gesteld met een hint voor het antwoord. Zo leidden de straatnamen Markweg en Korenbloem naar een weggepoetste Mark Rutten en de molen in Ulvenhout waarvan de voorganger ooit in Strijbeek stond. Nadat de eerste vraagtekens waren verdwenen en het angstzweet was opgedroogd bleek deze ronde voor ieder team best goed te doen.

De vierde en laatste ronde had als thema: Uit de ouwe doos. Voor deze ronde was het bijzonder handig wanneer je vóór 1970 geboren was. Generatiekloven werden weer eens extra uitgediept. De een kan zich niet voorstellen dat een feest niet door Earth Quake wordt afgesloten. De ander had geen idee dat de ronde van Galder vroeger de Nederlandse openingskoers was voor beroepswielrenners. Laat staan dat Johan van der Velde in 1983 naar de zege snelde. Foto’s uit lang vervlogen tijden toonden de Strijbeekseweg zonder fietspad, maar met klinkers. Ook Daasdonk zag er onherkenbaar uit als statige kasseienlaan. Tenslotte bracht ook een oude foto van de Galderseweg aan het licht hoeveel de wegen zijn veranderd door de aanleg van de A58. Na enkele oude auto’s en jaartallen sloot de ronde af met een aantal artiesten die de top 2000 (net) niet gehaald hadden.

Traditioneel werd hierna als slot wat op tafel gezet om te proeven. Dit keer 4 lekkere lokale bieren van brouwerij: Ut zit goed. Wat geroezemoes steeg op uit de zaal toen het presentatie duo aangaf dat de 4 verschillende kaasjes, die tijdens de laatste ronde waren uitgedeeld, ook nog even benoemd moesten worden. Bij de meeste teams stond er alleen nog maar een leeg wit bordje op tafel.

Achter de schermen werd al duidelijk dat het erg spannend ging worden. We bakken er niks van 1 had op dat moment een minimale voorsprong op de Buufkes en We kenne d’r wa van. Het zou aankomen op de smaakpapillen van deze 3 teams.

Nadat de jury alle punten had opgeteld bleken 2 teams evenveel recht te hebben op het grootste groentepakket, de felbegeerde en befaamde eerste prijs van de dorpsquiz. Deze teams: We kenne d’r wa van en De buufkes kregen nog 3 finalevragen. Toen bleek de quizervaring van We kenne d’r wa van de doorslag te geven. Zij wonnen voor de derde keer op rij de Dorpsquiz in Maerkrattenland!

Dit betekent dat zij er volgend jaar vanzelfsprekend weer bij zijn, dat er een nieuwe beker gewonnen kan worden en dat de organisatie weer een jaar de tijd heeft om te bedenken welke vragen er nog niet gesteld zijn. Maar allereerst bedanken we iedereen voor weer een geweldige quizavond en wensen we iedereen een gezellige carnaval!

dkt


Link naar Maerkrattenland

Voor de laatste informatie: zie de webpagina van Maerkrattenland

Thuis   |   Servicepunt   |   Galder-Strijbeek   |   Ondernemend   |   Natuur & Recreatie   |   Jeugd   |   Senioren   |   Dorpsraad