Inschrijving Dorpsquiz 2020

Mijn favoriete periode van het jaar is weer bijna aangebroken! Alvorens we op 11/11 het carnavalseizoen gaan openen starten we op zondag 10 november om 10.30 uur met de inschrijving van de jaarlijkse dorpsquiz. Dit jaar wordt het 10e jaar dat de Maerkratten fanatiek gaan strijden voor een tas met overheerlijke streekproducten. De 10e dorpsquiz wordt gehouden op vrijdag 31 januari 2020. Zoals altijd 3 weken voor mijn favoriete feestje: Carnaval in Maerkrattenland.

Maar eerst dus de inschrijving. Ook dit jaar heb ik weer een proef verzonnen die gaat bepalen welke teams een felbegeerde tafel veroveren. Duo Lik Me Vestje en Stalkers is als winnaar van 2019 al verzekerd van een tafel. Maar... zij moeten wel deelnemen aan de proef, want het resultaat van de proef telt mee als ronde 1 van de dorpsquiz.

De inhoud van de proef houd ik uiteraard geheim. Ik kan wel verklappen dat iedereen die de afgelopen jaren achter het net viste, er niets van bakte of simpelweg niet van puzzeltochten houdt dit jaar weer evenveel kans maakt op een quiztafel. Kom dus zondag om 10.30 naar het Wapen van Galder en schrijf je in voor de 10e dorpsquiz van Maerkrattenland. Let op: De inschrijving sluit om 11.00 uur, want dan start de proef. Tussen 12.00 en 13.00 uur maken we de uitslag bekend. Dan weten we wie er mee doen en wie er met voorsprong mag beginnen aan de quiz.

De voorbereidingen zijn al in volle gang en het belooft weer een mooie en speciale editie te worden.

Tot 10 november,
Alaaf, Jaan

Dorpsquiz 2019
Geslaagde negende Dorpsquiz in Galder

Vrijdag 8 februari vond de negende Dorpsquiz plaats in Galder. Georganiseerd door en ten bate van Carnavalsvereniging De Maerkratten. In een afgeladen Dorpshuis De Leeuwerik streden 34 teams van elk 6 personen om de eerste plaats. De quiz bestond uit 11 rondes. De eerste ronde was de inschrijfronde die al in november plaats vond en een middag vullende fotozoektocht betrof. 

De overige 10 rondes gingen over actueel nieuws, oude weetjes, lokaal nieuws, verkeer, omgeving, filmmuziek herkennen, liedregels afmaken, waar of niet waar vragen. Als rode draad waren er vragen over fotocollages van de inschrijfronde en als laatste ronde 11 verschillende zaden die benoemd moesten worden. Toen de stemming er al flink in zat en de punten op de schermen verschenen, steeg de spanning en het rumoer in de zaal.

Als derde eindigde team 6 x Anders, tweede Kennet Vrouwen en de eerste podiumplaats voor Duo likmevestje & Stalkers. 

Het was weer een geslaagde, sfeervolle en gezellige avond.Foto's Erwin Goossens.nl

Inschrijving Dorpsquiz 2019 Maximaliseren
Programma carnaval 2018 Maximaliseren
Carnaval 2018 Maximaliseren
Link naar Maerkrattenland

Voor de laatste informatie: zie nieuwspagina van website Maerkrattenland

Thuis   |   Servicepunt   |   Galder-Strijbeek   |   Ondernemend   |   Natuur & Recreatie   |   Jeugd   |   Senioren   |   Dorpsraad