4 juni 2017: 12e rommelmarkt in Galder !

Zondag 4 juni 2017

voor 12e keer rommelmarkt in Galder  (Ga directe naar de website www.rommelmarktgalder.nl

De rommelmarkt in Galder, op de eerste zondag in juni, is een initiatief van Henk en Anneke Leidner en uitgegroeid tot  de 'gezelligste' rommelmarkt in de regio.

Voor de twaalfde keer zal op de eerste zondag in juni in de straten van de dorpskern Galder een grote rommelmarkt gehouden worden. Ook dit jaar zal de rommelmarkt gecombineerd worden met een oldtimer-treffen.

Deelnemers Rommelmarkt Galder

Deelnemers aan de rommelmarkt wordt gevraagd een deelnemerskaart te kopen. 

Dat geldt voor zowel de inwoners van Galder en Strijbeek als hun familie, vrienden en bekenden. Er zijn dus meerdere deelnemers per perceel mogelijk (vrienden, vriendinnen, vader, moeder, kinderen, kleinkinderen, collega’s etc.). Kosten € 2,50 per deelnemer/kaart. 

Belangstellenden van buiten de gemeenschap van  Galder en Strijbeek kunnen ook een deelnemerskaart voor een standplaats (= grondplaats) op de rommelmarkt aanschaffen. Zij betalen in 2016 voor een deelnemerskaart 25 euro. Aan het eind van de dag (na 16.00 uur) krijgen deze deelnemers 10 euro (borg) terug als hun verkoopplaats schoon wordt achtergelaten. 

Deelnemerskaarten zijn verkrijgbaar tot 25 mei 2016 bij:

- Haarstudio Leidner (Smidshof 13 te Galder)

- Dorpshuis 'de Leeuwerik (Sint Jacobsstraat 1B te Galder)

- Café 'het Knooppunt' (Galdersweg 18 te Galder) 

 

De leden van de werkgroep, bestaande uit Maaike Box, Arinda Gommers, Peter van Kessel,  Lian Oomen en Niels Vergouwen kunnen inmiddels rekenen op steun en medewerking van een aantal enthousiaste vrijwilligers, t.w.: Stijn en Wendy Besems, Lucia de Bruijn, Rob Goethals, Jan Graumans, Katja Jochems, May O'neill, Hugo Ouwendijk en Antoine Poetsma. 

Vele handen maken licht werk. Het verkeer moet in goede banen worden geleid. Dranghekken moeten worden opgehaald en weggezet. Posters vooraf verspreid. Bordjes opgehangen die verwijzen naar de rommelmarkt, enz.  De werkgroep blijft op zoek naar helpende handjes. Ben jij / bent u enkele uurtjes beschikbaar op de dag van de rommelmarkt of de dagen ervoor, meld je aan door een berichtje te sturen naar info@rommelmarktgalder.nl

https://youtu.be/GLQIqkk4Fsk

zondag 7 juni 2015: 10 jaar rommelmarkt in Galder

De rommelmarkt bestaat in 2015 al weer 10 jaar. Gelet op deze jubileumeditie zijn organisatoren van het evenement al volop bezig om er dit jaar een speciale editie van te maken. Onder de bezielende leiding van Henk Leidner zal de rommelmarkt dit jaar nog groter zijn dan andere jaren en is er veel aandacht voor amusement. 

Naast de Toet nog Deugd wordt de rommelmarkt o.a. opgeluisterd door een Sambaband uit Chaam Chaamanachos !

Vanaf de Brouwerij via de Galderseweg tot aan de Wilgenakker zal er een commerciële zone worden ingericht voor handelaren van buiten ons dorp: de jaarmarkt. (zie plattegrond) Deze strook blijft tevens beschikbaar voor aanwonenden om hun rommelmarktkraam te plaatsen. Dit zal zorgen voor een betere spreiding en doorstroom van bezoekers. Tevens zullen er een 3 tal toiletvoorzieningen worden geplaatst  . 

DOWNLOAD HIER DE PLATTEGROND.... 

We willen u de komende tijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Hebt u belangstelling om mee te helpen of om mee te doen, neem dan contact op met Henk ! Contactgegevens...

Vrijwilligers gezocht

Vele handen maken licht werk. Het verkeer moet in goede banen worden geleid. Dranghekken moeten worden opgehaald en weggezet. Posters vooraf verspreid. Bordjes opgehangen die verwijzen naar de rommelmarkt, enz. De werkgroep is naarstig op zoek naar vrijwilligers. Ben jij / bent u enkele uurtjes beschikbaar op de dag van de rommelmarkt of de dagen ervoor, meld je dan bij Henk Leidner (076-5600194) of loop binnen bij haarstudio Leidner, Smidshof 13 te Galder. 

Rommelmarkt & Oldtimerdag Galder 3 juni 2012

Iedere eerste zondag van juni (in 2012 is dat de derde) wordt er in Galder een rommelmarkt en een oldtimertreffen georganiseerd.

Wat het rommelmarkt gebeuren betreft: het bijzondere daar aan is dat de bewoners zelf voor hun huizen staan en hun overtollig geworden spullen verkopen, in België bekend staand als schuurverkoop. Door alle straten van Galder staan kraampjes, tafels of partytenten voor aan de straat met spullen.

Wat in het begin heel klein was, is ondertussen uitgegroeid tot een ware happening en de bewoners en verenigingen haken hierop in. Zo is daar de K.V.O. die op het kvo-pleintje de lekkerste wafels met aardbeien en slagroom verkopen om hun kas te spekken, jaren achtereen stond de club van ,,ouwe mannen” er met hun Kop van Jut en gaan dit jaar voor het eerst bier brouwen. Dit jaar is de pony vereniging voor het eerst aanwezig, waar men paard kan rijden, grabbelen en diverse andere spellen doen ook om de clubkas een beetje op te voeren. De plaatselijke Line dance groep The Blue Eagles zal demonstraties geven.

De vereniging Rommelmarkt/oldtimertreffen heeft daarbij gezorgd voor diverse muziekkapellen, een minikermis met draaimolen en dit jaar met mooi weer: het grootste springkussen van Nederland! In de Smidshof staat een diskjockey met een optreden van Cees Praisley en voor de kapsalon kunnen kinderen zich gratis laten schminken. Door alle straten lopen zondag 3 juni, 2 clowns met hun accordeon en vouwen ballonnen in de malste figuren.

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, zo staan er een patatkraam, een braadworstenkraam, suikerspin en popcorn en een kraam met churros (een soort Spaanse langwerpige gedraaide oliebol die gedoopt wordt in de chocola). Terrassen kan bij gemeenschapshuis ,,de Leeuwerik” en café Het Knooppunt.

Ook personen die niet in Galder woonachtig zijn kunnen aan dit evenement meedoen, zij dienen daarvoor contact met onderstaand emailadres op te nemen.

Oldtimerdag

Op dezelfde dag is ook het oldtimertreffen, dit is een gezellig onderonsje waar alles wat rijdt, rookt of ronkt welkom is, als het maar ouder is dan 25 jaar. Of u nou met een oude (brom-) fiets, motor, auto, legervoertuig, vrachtwagen, tractor, stationair motor of pipo-wagen komt, echt alles is welkom. U kunt de oldtimer ook te koop bij ons zetten (wat dit jaar zeker zal gebeuren). Alles mag en kost U niets!

Op het oldtimerterrein aan de Sint Jacobsstraat nr. 8 waar de oldtimers veilig staan opgesteld is een bar met terras aanwezig alsook een toilet. Iedereen die met een oldtimer komt mag gratis op dit omheinde terrein parkeren en wordt ontvangen met een kopje koffie.

Dit jaar zijn al diverse oldtimers aangemeld en komen o.a. de VW busclub Nederland, de Heinkelclub en enkele nostalgische vrachtwagens.

U ziet, dit jaar wordt weer een dag waar u zich niet snel zal vervelen met muziek, dans, oldtimers en theater. De aanvang van de rommelmarkt is 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De oldtimerdag begint om 10.00 uur en duurt ook tot 16.00 uur. Toegang is GRATIS!

Inlichtingen over dit alles: henk.leidner@ziggo.nl of 076-5600194.

Kijk ook eens op:  www.rommelmarktgalder.nl

Facebookpagina

Informatie voor bewoners dorpskern Galder:

·       We verzoeken u auto’s niet op de stoep te parkeren zodat daar verkoopplaatsen gecreëerd  kunnen worden.

·       Aan de (oude) Galderseweg (in directe omgeving van  huisnummer 9) worden enkele weilanden ingericht als parkeerplaats  voor bezoekers. Bewoners kunnen ook daar eventueel hun auto (voor zondagochtend 08.30 uur) parkeren.

·       De kern van het dorp zal afgesloten worden voor doorgaand verkeer van 07.00 – 17.00 uur, en zal zelfs autovrij zijn tussen 09.00 en 16.00 uur, met uitzondering van oldtimers.

·       Het verkeer zal middels borden worden omgeleid. Toegang tot het dorp is alleen mogelijk via ‘ Knooppunt’.

·       Bij calamiteiten zal  gebruik gemaakt worden van de (oude) Galderseweg in overleg met  aanwezige security (t.h.v. ‘Knooppunt’ en de oude school).

·         Om overlast van zwerfvuil te voorkomen kunnen wellicht in elke straat enkele grijze kliko’s door bewoners worden neergezet

·       Er is een EHBO-post (09.00 – 16.00 uur) ingericht bij de Leeuwerik.

·      Behalve van de toiletten in de Leeuwerik en  Knooppunt kunnen bezoekers gebruik maken van  Dixies die worden geplaatst bij ‘de oude school’, de oldtimers en  de parkeervelden.

·       Als u op de bewuste zondag met de auto het dorp uit wil,  raden we u aan de auto voor 8.30 uur buiten de dorpskern te parkeren. U kunt gebruik maken van de parkeervelden aan de Galderseweg (in directe omgeving van huisnummer 9) .

·       Gelieve bij het parkeren op de toegangswegen rekening te houden met het tijdelijk verbod voor parkeren dat zal worden ingesteld.

Met u hopen we u op een mooie zondag waarop plezier zal overheersen en eventuele overlast tot een minimum beperkt zal blijven.


Deelname

De deelnemers aan de rommelmarkt wordt gevraagd een deelnemerskaart te kopen. Dat geldt voor zowel de inwoners van Galder en Strijbeek als hun familie, vrienden en bekenden.

Er zijn dus meerdere deelnemers per perceel mogelijk (vrienden, vriendinnen, vader,  moeder, kinderen, kleinkinderen, collega’s etc.).

Belangstellenden van buiten de gemeenschap van  Galder en Strijbeek kunnen ook een deelnemerskaart voor een plaats op de rommelmarkt aanschaffen. Zij betalen voor een deelnemerskaart 25 euro. Aan het eind van de dag (na 16.00 uur) krijgen deze deelnemers 10 euro (borg) terug als hun verkoopplaats schoon wordt achtergelaten. 

Bekijk rommelmarkt 2013 op You Tube.nl

klik op foto !

Gezellig en benauwd in 2011

Verslag 2011

Massale opkomst 2014

Thuis   |   Servicepunt   |   Galder-Strijbeek   |   Ondernemend   |   Natuur & Recreatie   |   Jeugd   |   Senioren   |   Dorpsraad