3 juni 2018: Flyer Oldtimertreffen

3 juni 2018: Rommelmarkt zoekt parkeergelegenheid en vrijwilligers

Rommelmarkt Galder zoekt parkeergelegenheid en vrijwilligers

Op zondag 3 juni 2018 wordt voor de 13e keer de rommelmarkt in de dorpskern van Galder georganiseerd. We zijn heel blij met de 2 reacties, die we op eerder gepubliceerde oproepen voor vrijwilligers mochten ontvangen. Daarnaast  ondersteunen  we het initiatief van de Dorpsraad voor het opzetten van een vrijwilligerspool van harte.


Echter, vanwege een tekort aan vrijwilligers, is de organisatie van Rommelmarkt Galder niet in staat het parkeren van de bezoekers te organiseren/begeleiden. Daarom doen we een vriendelijk doch dringend beroep  op grondeigenaren, die een perceel in nabijheid van de dorpskern bezitten om in eigen beheer een perceel beschikbaar te stellen. Wellicht kan het parkeren op een perceel in goede banen worden begeleid door een voetbalteam, vriendengroep, carnavalsvereniging etc.  die in nauw overleg met de eigenaar, op deze wijze een extra centje kunnen bijverdienen. Als dit plaats zal vinden dan wordt de organisatie hier graag van op de hoogte gebracht, zodat wij bezoekers naar de eventueel beschikbare terreinen kunnen verwijzen. Dit kan gemeld worden bij Katja Jochems 06-30714195) of via info@rommelmarktgalder.nl


Parkeerverboden 

Er zullen parkeerverboden worden ingesteld op gedeelten van de Galderseweg en de Ballemanseweg om doorstroming van het verkeer te bevorderen. Door de organisatie zal voor extra markering van de parkeerverboden  rood-wit lint gebruikt worden. Helaas hebben we geen invloed op de handhaving van de ingestelde maatregelen omdat handhaving is voorbehouden aan politie en door de gemeente aangestelde BOA’s. We hopen, met u, dat overlast tot een minimum beperkt zal blijven

4 juni 2017: 12e rommelmarkt in Galder ! Maximaliseren
zondag 7 juni 2015: 10 jaar rommelmarkt in Galder Maximaliseren
Rommelmarkt & Oldtimerdag Galder 3 juni 2012 Maximaliseren
Facebookpagina

Informatie voor bewoners dorpskern Galder:

·       We verzoeken u auto’s niet op de stoep te parkeren zodat daar verkoopplaatsen gecreëerd  kunnen worden.

·       Aan de (oude) Galderseweg (in directe omgeving van  huisnummer 9) worden enkele weilanden ingericht als parkeerplaats  voor bezoekers. Bewoners kunnen ook daar eventueel hun auto (voor zondagochtend 08.30 uur) parkeren.

·       De kern van het dorp zal afgesloten worden voor doorgaand verkeer van 07.00 – 17.00 uur, en zal zelfs autovrij zijn tussen 09.00 en 16.00 uur, met uitzondering van oldtimers.

·       Het verkeer zal middels borden worden omgeleid. Toegang tot het dorp is alleen mogelijk via ‘ Knooppunt’.

·       Bij calamiteiten zal  gebruik gemaakt worden van de (oude) Galderseweg in overleg met  aanwezige security (t.h.v. ‘Knooppunt’ en de oude school).

·         Om overlast van zwerfvuil te voorkomen kunnen wellicht in elke straat enkele grijze kliko’s door bewoners worden neergezet

·       Er is een EHBO-post (09.00 – 16.00 uur) ingericht bij de Leeuwerik.

·      Behalve van de toiletten in de Leeuwerik en  Knooppunt kunnen bezoekers gebruik maken van  Dixies die worden geplaatst bij ‘de oude school’, de oldtimers en  de parkeervelden.

·       Als u op de bewuste zondag met de auto het dorp uit wil,  raden we u aan de auto voor 8.30 uur buiten de dorpskern te parkeren. U kunt gebruik maken van de parkeervelden aan de Galderseweg (in directe omgeving van huisnummer 9) .

·       Gelieve bij het parkeren op de toegangswegen rekening te houden met het tijdelijk verbod voor parkeren dat zal worden ingesteld.

Met u hopen we u op een mooie zondag waarop plezier zal overheersen en eventuele overlast tot een minimum beperkt zal blijven.


Deelname

De deelnemers aan de rommelmarkt wordt gevraagd een deelnemerskaart te kopen. Dat geldt voor zowel de inwoners van Galder en Strijbeek als hun familie, vrienden en bekenden.

Er zijn dus meerdere deelnemers per perceel mogelijk (vrienden, vriendinnen, vader,  moeder, kinderen, kleinkinderen, collega’s etc.).

Belangstellenden van buiten de gemeenschap van  Galder en Strijbeek kunnen ook een deelnemerskaart voor een plaats op de rommelmarkt aanschaffen. Zij betalen voor een deelnemerskaart 25 euro. Aan het eind van de dag (na 16.00 uur) krijgen deze deelnemers 10 euro (borg) terug als hun verkoopplaats schoon wordt achtergelaten. 

Bekijk rommelmarkt 2013 op You Tube.nl

klik op foto !

Gezellig en benauwd in 2011

Verslag 2011

Massale opkomst 2014

Thuis   |   Servicepunt   |   Galder-Strijbeek   |   Ondernemend   |   Natuur & Recreatie   |   Jeugd   |   Senioren   |   Dorpsraad