• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Doe jij ook mee aan 80 jaar vrijheid?

Stichting COAC wil graag weten of er belangstelling is onder amateur kunstenaar, cultuurliefhebber of fotograaf voor een expositie. 

Lees meer

Denk mee met plan vergroenen dorpsplein

Over het verbeteren van het plein voor de Leeuwerik wordt al een tijdje gesproken. Wil Loermans neemt nu het initiatief voor een concreet plan.

Lees meer

Nachtmis in Sint Jacobskapel

Op kerstavond zondag 24 december om 20.00 uur is er weer een kerstviering in de St Jacobskapel in Galder.

Lees meer

Vandaag staat Jan van Dun in het zonnetje!

Bij OnsAlphenChaam besteden ze aandacht aan de vrijwilligers. Op 8 december is Jan van Dun daar in het zonnetje gezet. Proficiat Jan, welverdiend!

Lees meer

Kistjestocht in Galder: doe je ook mee?

Ria Goethals en Esther den Ronde-de Hoon organiseren voor de vierde keer de kerstkistjestocht in de kom van Galder. Nieuw dit jaar is een Santa Run.

Lees meer

Dubbel jubileum: voor Zonnebloem UGS en vrijwilligers

Zonnebloem afdeling Ulvenhout, Galder en Strijbeek bestaat 60 jaar. Het diamanten jubileum is op vrijdag 24 nov. goed gevierd door de vrijwilligers met hun gasten. Ook werden insignes uitgereikt...

Lees meer

Samen eten en effe buurten met Sint

Dinsdag 29 november het was weer Effe buurten in de Leeuwerik. Omdat Sinterklaas in het land was, moest hij ook even voor het voetlicht komen.

Lees meer

Weer was geen spelbreker voor de Sint

De intocht van Sinterklaas werd in Galder en Strijbeek op 18 november zoals ieder jaar uitbundig gevierd. De Sint spoedde zich door weer en wind op de motor naar Galder.

Lees meer

Zonnebloem krijgt cheque Rabo Club Support

Op 24 oktober organiseerde Zonnebloem Afdeling Ulvenhout, Galder en Strijbeek (UGS) weer een activiteit voor haar gasten in Dorpshuis de Leeuwerik in Galder. Er was een verrassing.

Lees meer

Schoolkinderen spelen Democracity

Groep 7 en 8 van de Mattheusschool zaten in de raadszaal in Chaam en speelden dat ze de gemeenteraad waren van een stad.

Lees meer
245678910Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail