• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Polonaise met Senioren Maerkratten

De Senioren Vereniging van Galder-Strijbeek vierde op de dinsdag van Carnaval samen weer een gezellig feest bij de Leeuwerik.

Lees meer

Culturele middag ‘Senioren Springlevend’

Seniorenvereniging Galder-Strijbeek organiseert op zondag 19 maart vanaf 12.00 uur een cultureel programma in Dorpshuis de Leeuwerik.

Lees meer

Help dorpsgenote Lisanne

Lisanne is al 5 jaar ernstig ziek thuis met de ziekte van Lyme. Ze is nu begonnen aan een dure behandeling in Duitsland die hoop biedt, maar niet wordt vergoed. Donaties zijn welkom.

Lees meer

Enquête over toekomst Galderse meren

De gemeente Breda vraagt om ieders mening hoe ze de Galderse meren 'een grote opknapbeurt' moeten geven. Vul de enquête in, om ook de stem uit Galder te laten horen.

Lees meer

Van kerst naar oud en nieuw

In Galder was er voor de derde keer de ‘Kistjestocht’. Verder was er een mooie kerstavond met zang op het dorpsplein. En veel kinderen zongen de traditionele nieuwjaarswensen.

Lees meer

Dorpsquiz 2023

Op 13 januari werd de dertiende Dorpsquiz gespeeld van Maerkrattenland in de Leeuwerik. Er deden 37 teams mee. Lees het verhaal en kijk de foto's.

Lees meer

Jaar kalender Galder-Strijbeek 2023

Wilt u weten welke evenementen en activiteiten in Galder en Strijbeek worden georganiseerd? Weet je er nog een; geef even door!

Lees meer

Installatie nieuwe burgemeester in Galder

Op woensdag 11 januari 2023 is mevr. Lieke Schuitmaker geïnstalleerd als burgemeester van Alphen-Chaam in de Leeuwerik. Lees haar toespraak.

Lees meer

Nieuw Jaorke Ouwe 31 december 2022

'Nieuw jaerke ouwe' zingen is een oude traditie in Galder op oudjaarsdag. De kinderen bellen aan, zingen een lied ...

Lees meer

Grandioos kerstconcert Fanfare Voor Eer en Deugd

Op zaterdag 17 december gaf Fanfare Voor Eer en Deugd weer een kerstconcert in de kerk van de paters Kapucijnen in Meersel-Dreef.

Lees meer
123578910Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail