Welkomstpakket is groot succes

07-08-2013 || Het welkomstpakket is een goed voorbeeld van wat men in een kleine ondernemende gemeenschap kan bereiken als je maar samenwerkt. Na initiatief van de dorpsraad hebben inmiddels al zo'n 40 bedrijven en verenigingen een bijdrage geleverd aan het pakket voor nieuwe inwoners. Dit geeft een goed gevulde doos waar we indruk mee maken bij nieuwkomers, zie ook onderstaande foto. 

Het welkomstpakket was een van de eerste dingen die de dorpsraad wilde realiseren. Natuurlijk waren er allerlei belangrijkere en moeilijkere dingen te verzinnen, maar om op te starten moet je juist eerst de kleine en makkelijke projecten realiseren. Het laaghangend fruit plukken. De teller staat nu op 10 uitgereikte dozen en we gaan hier zeker mee door.

Galder en Strijbeek begroeten nieuwe inwoners met welkomstpakket.

11-03-2013 || Lucia en Joep hebben de afgelopen week het eerste welkomstpakket in ontvangst mogen nemen, uitgereikt door Jos de Rover (voorzitter van de dorpsraad Galder-Strijbeek). Het welkomstpakket is een initiatief van de dorpsraad. Nieuwe inwoners worden op deze wijze een warm welkom geheten in beide dorpen. Tevens zullen ze zo gemakkelijk de weg vinden naar verenigingen of voorzieningen. Het welkomstpakket bestaat uit een aantal attenties en streekproducten of kortingsbonnen van de lokale bedrijven. Daarnaast zit er informatie over verenigingen en wandelroutes in het pakket.

In het vervolg zullen de welkomstpakketten door Marja O'Neill en Mariette Jansen worden uitgereikt, met recht de nieuwe 'gastvrouwen van Galder-Strijbeek'

Voor kleine dorpskernen als Galder en Strijbeek is het van belang om voorzieningen in stand te kunnen houden en de leefbaarheid op de langere termijn te waarborgen. Galder en Strijbeek staan in toenemende mate in de belangstelling van mensen afkomstig van buiten de gemeente.

Zo ook Lucia en Joep. Aanvankelijk waren ze woonachtig in Breda. Ze hebben enkele weken terug hun karakteristieke woning aan de St. Jacobsstraat betrokken. Joep merkt op dat ze niet lang hebben hoeven nadenken om dit huis te kopen. De ruimte en de mogelijkheden van het buitengebied, om te kunnen tuinieren of met hun hond te wandelen, waren voor hen beide de belangrijkste redenen om naar Galder te verhuizen. Het ontvangst was hartelijk en gastvrij. ‘In Galder is het altijd goed: als je mee wil doen ben je van harte welkom en als je geen contact wil, is het ook goed’, was een uitspraak van een buurtbewoner waarin ze zich helemaal kunnen herkennen. In ieder geval weten Lucia en Joep hun woonomgeving te waarderen: ‘We mogen onszelf op de borst kloppen dat we in Galder wonen en dat we dingen koesteren die elders al lang zijn verdwenen.

Bent u nieuw in Galder of Strijbeek komen wonen of wilt u een nieuwe inwoner verblijden met een welkomstpakket? Of wilt u als bedrijf of vereniging iets bijdragen aan ons pakket? Stuur dan een mailtje naar welkomstpakket@galder-strijbeek.nl
We zorgen er dan voor dat binnen enkele weken het welkomstpakket wordt bezorgd. 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail